5 Haziran 2011 Pazar

Yoksa Siz Düdükleyemedikerimizden misiniz?


Bu bankaların kredi fırsatlarına (!) bir göz atacak olursanız süper düdüklenme olanaklarınında farkına varmış olursunuz. İnsanlara şahane ultra ötesi süper cazip kredi sunan yurdumun güzide bankaları elini sallayana elli tane krediyi hemen veriyorlar.

Kredi olayı o kadar ayağa düştü ki; artık kredisiz iş yapan kalmadı neredeyse ve benim gibi anti kapitalistin teki "zinhar kredi almam" deyüünce garip karşılanır oldu.Ev, araba, iş için kredi almayı bir nebze anladım da tatil için kredi almayı anlamamam mevcut kavramsal düzlemim için mümkün değil. Tabii unutmadan bir de ihtiyaç kredileri var. Koşulsuz kefilsiz 5, 10, 15 bin lira alabiliyor yurdum insanı. Peki, almak sorun değilde, 1000 lira maaşı olan birinin aylık 150 lira ödeyerek 10 bin liralık bir krediyi ödemesi finansal olarak mümkün mü? Bence değil!! Bu durumda krediyi alan ne yapmalı? Gidip başka kredi almalı ve borcu çevirmeli. Böylece ponzi oyunu da başlıyor. Taaa ki kredi alan cinnet geçirene ya da ailesi dağılana kadar.

Ayrıca, matematiği zayıf toplumumuz krediyi karlı birşey sanıyor 0,X faizle kredi alınca başı göğe eriyor.

İşin artık şakası kalmadı. Bu düdükleme ve düdüklenme sürecinin bir an önce kontrol altına alınması ya da en azından özendirici reklamların ortadan kalkması lazım.

Ya sayın mal kredi sever !!! 0,X aylık oranın yıllık kaça geldiğini ve senin geliririn o kadar artmayacağını göremiyor musun? Hadi, mal olduğundan bunu göremiyorsun da hayatın en temek kanunundan olan şeyin yani "kimse kimseye bedava para vermez" prensibindende mi haberin yok?

Allah tüm kredi severlere akıl fikir versin. Ben tüm inadımla hala düdüklenmeyenlerden olmaya devam edeceğim. Varsın evi bugün değil de 2-3 sene sonra alayım....

Hiç yorum yok: