3 Kasım 2008 Pazartesi

Gitmek Üzerine 1000000. Söz



Ağızlara pelesenk bir tabi bu "gitmek". Nedir ki? Nasıl olur ki? Kim yapmış ki? Kim yapmalı ki?

Şimdi iğrençliğe kaçmadan biraz felsefe yapıcam. Huyum kurusun :(

Gitmek zor bir o kadar gerekli bir aksiyon bence. İnsanın bazen random olarak kendine verilen hayatın iyi ve kötü yönlerini görebilmesi için yalnız kalması gerekir. "Gitmek" bu yalnızlık fırsatını sağlar insana. "Tebdil-i mekanda hayır vardır" demiş atalarımız ki; nadiren o yüce insanların yanıldığını görmüşümdür.

Ama giderken nereye gittiğinde önemli ne için gittiğinde. Beklentileri minimum gidişler olmalı ve mutlaka dönülmeli. Unutmak için değil keşfetmek için gidilmeli. Zira, insan herşeyi yeterince zaman olduğunda unutur ama keşfetmek için özel şartlar gerekir.

Bizim kültürümüzde "gitmek" çok zordur. Sanki dünyaya kazık çakacakmışız gibi koca koca bağlantılarımız vardır sosyal çevremize ama ben gördüm ki; insan gittiğinde sadece zincirlerini kayıp ediyor ve diğer kayıp etmekten korktuğu şeyler yerlerinde duruyor. Eğer yerlerinde durmuyorsa eğer zaten kayıp etmekten korkmaya da değmez şeylerdir.

Keşke, herkes gidebilse ve edindiği tecrübe ile dönse. Hayata ve çevresine bakışının nasıl değiştiğini gördüğünde şaşırsa. Bir sürü anı biriktirse ve çoluğuna çocuğuna anlatsa ama en önemlisi kendini bulsa. Farklı olsa. Fark yaratsa. Fark yaratacaklara ilham olabilse.

2 yorum:

e.d dedi ki...

gitmeli...

1000001 :)

tebdil-i mekanda ferahlık yokmuş aslında diyen de olmuş Sezensel söylemler dahilinde. Kişisel olarak inancımız aksini desteklemekte!!!

Adsız dedi ki...

çalan şarkıların adını yayınlarmısınız ?