4 Haziran 2011 Cumartesi

Evde Güzel Yemek Kokusu



İşin özü itibari ile ne yemek yemeyi ne yapmayı ne de yemek sonrası bulaşık yıkamayı hobilerim arasında sayabilirim ama evde güzel yemek kokusunun olmasını çok seviyorum.


Ben küçükken annem mesai bittikten sonra eve gelir ve yemek hazırlardı. Özellikle, sevdiğim yemeklerden birini yapıyorsa o esnasında ev doğal olarak yemeğin kokusu ile dolardı. Şimdilerde ne zaman sevdiğim yemeklerin kokusunu bir yerde duysam hep annemin işten gelip yemek hazırladığı günler aklıma gelir.



Tabii, bir de işin şu boyutu var. Evde yemek yapılması evi ev yapan en önemli şeylerden biri bence. Eve ruh ve hayat katan birşey bu yemek aksiyonu. Ayrıca , mesela, güzel bir börek kokusunu Armani parfüme değişmem, ya da kızartma yaparken o cazırdayan yağ ve kokuda beni çok cezbeder, he bir de pişmekte olan kek ya da kurabiyenin kokusu bizzat kek veya kurabiyenin tadından bile iyidir kanıumca.


Bilmiyorum herkes için aynı mıdır ama bence yemeğin kendisinden daha önemli olan kokusudur. Şimdilerde yalnız yaşarken ne yemek ne de kokusu var evde. Tabii, apartmandan evin içine sızan pis ve ağır kokular hariç. Belki de, bendeki nostaljik etkisi de aslında güzel olmayan birşeyi belleğime güzelmiş gibi kazımış da olabilir ama yine de bahsettiğim güzel kokulara müptelayım.

3 yorum:

plasebo dedi ki...

"bir evi yuva yapan kavrulmuş salça kokusudur" diye bir cümle var aklımda, nereden bilmem ama gerçekten bir evde akşama doğru yemek hazırlanıyorsa işte orası yuvadır gerçekten...

Güllerevurgunum dedi ki...

kim demiş o lafı? merak ettim bak şimdi.

ama her zamanki gibi benim fikrimi birisi çalmış :)

plasebo dedi ki...

bilemedim, yüce gugıla sordum o da bilemedi...tabi muhtemelen ben tam olarak aynı kelimelerle hatırlamadığım içindir.