30 Aralık 2012 Pazar

KITCHENETTE, Belçika Usulü Waffle ve Yalnızlık



Dün akşam itibari ile arkadaş olarak adlandırdığım şahsiyetlerden bekar kalan sonuncusunu da kayıp ettim. Bütün camia olarak yastayız. Hali ile beni yine bir yalnızlık psikolojisi kuşatmış durumda. Ayrıca, arkadaşım adına sevinmem gerektiği halde böyle hissettiğim için de ayrı bir aşağılık adam hissiyatım var ki ondan hiç bahsetmeyeyim.

Bir pazar gününde birkaç yüz lira harcayarak kendimi iyi hissedebileceğimi sanmıştım ama Capacity bile şu an ki psikolojime iyi gelemedi. Kitchenette tamamen bilinçli tercihlerimin neticesinde yediğim kazık belki kendime getirir beni ama an itibari ile umut yok.

Haftasonu bir şeyler yapabileceğim son insan da artık aramızdan ayrılınca yalnız başına yenilen Belçika usulü waffle ile çay sadece ağzımı tatlandırdı o kadar. Halbuki 2 çift lafın belini kırmaya olan ihtiyacım yerli yerinde duruyor.

Her geçen gün insanların neden evlendiklerini daha iyi anlamaya başlıyorum. Tamamen yalnızlıktan...Yoksa ideal eş, aşk, sevgi, muhabbet falan hep yalan. Çoğu kişinin bunları bulana kadar aramaya mecali ya da sabrı yok. Geriye benim gibi arayan bir küçük azınlık kalıyor ki onların da hali içler acısı (Bknz: Şekil 1-a)

Yine de aramakla bulunmaz bulanların ise sadece arayanlar olduğu felsefesine bağlıyım. Bu zaman kadar bekledim daha azına razı olmaya niyetim yok. En kötü ihtimalle pazar günlerimi çay, waffle ve kitap eşliğinde kitchenette yalnız geçiririm. Ne de olsa alışırım bir gün.

Napalım ?


19 yorum:

şahika dedi ki...

o zaman Milena'ya bi kulak kabartalım derim ben.. :)

http://www.cafrande.org/?p=43637

ayse dedi ki...

Oh god! sanırım bu olay gerçek, yani kankalar evlenince bekar olanın yalnız kalması. Kızlarda böyle bir şey var mı onu bile bilmiyorum, malum daha evlenen yok bizden. Aman üzülme nolcak, bak şimdi o yalnız kalmiym deyip evlenenlerden kaçı mutlu? Mutlular mı yoksa :O :)) Amaan bak sen de waffle yap, çay yap, kahve yap, kitap oku, film seyret.. ;)

Güllerevurgunum dedi ki...

Niyetim şimdilik bu :P Ama belli de olmaz di mi? Kısmet...

Güllerevurgunum dedi ki...

Şahika;

Bu muhteşem bir yazıydı. Olayı çok net anlatmış ama beni şaşırtan bunu yazanın bir kadın olması. Saygı ile önünde eğiliyorum :)

şahika dedi ki...

Ben de şaşırdım ve Kafka'yı anladım sanırım. Bu kadına tutkun olunur.. :))

Güllerevurgunum dedi ki...

Ben böyle birini bulsam hiç bırakmam ;)

şahika dedi ki...

Sen bırakmazsın, peki o? ;)

Güllerevurgunum dedi ki...

Bak şimdi Tevazu yapamayacağım :P

Ben beğendim mi zaten onun beğenmesini sağlayacak bir yol bulurum. Önemli olan benim beğenmem. Belli bir süre sonra da istese de bırakmaz. Bünye de bağımlılık yaparım :)

şahika dedi ki...

Haha hakikaten tevazu mevazu hak getire :))) Ben yine de büyük konuşma tevazuyu elden bırakma derim .. Tevazunun fazlasını da sevmem gerçi o da kibirden :)

Merak ederim ama şimdi ben ola ki bi Milena'ya rastlarsan (ve kendine bağımlı hâle getirebilirsen) lütfen buradan sinyallerini vermeye başla, bakarsın kitap olur seninki de hattâ. :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Bunca sene okdudunda kitap olan hikayelerin ortak noktasını anlamadın mı bakim? :))

Eğer taraflardan 2si de mutluysa o hikaye kitap olmaz. Zira, mutlu adamdan ne yazar ne de sanatçı olur.

Kitap olsa da çok satmaz. İçinde aşki trajedi, entrika ama en çok da hayal kırıklığı olmalı. Bunlar olursa taraflardan biri yazar ve bu yazan taraf acıyı çeken taraftır.

Acı yoksa edebiyat yoktur ;)

şahika dedi ki...

Ama sen kocaman bi laf ettin dedin ki ben beğendim mi tamamdır bi yolunu bulurum bir daha da benden vazgeçemez..

Dedin mi demedin mi? Hıı? :)

Ben de diyorum ki bulursan, rastlarsan öyle birine yazmaya başla, bakarsın iddiaların hayat bulmaz, bakmaya devam edersin yazarsın, yazarsın.. Ah Milena dersin.. (ben ettim sen etme dersin :P)

Biz de okuruz, okuruz..

Sana dediydik deriz..

hehe ;))

Güllerevurgunum dedi ki...

Alemsin :)))

plasebo dedi ki...

bence böyle evlenmeyecek bi kaç arkadaş kafalansa, evlilik sözleşmesi yapılsa(asla evlenilmeyeceğine dair), hayat gayet de eğlenceli, öyle yaşar gideriz işte. ama işte çoğunluk arkadaş kurbanı maalesef :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Muhteşem 1 fikir.

Nereyi imzalıyoruz?

Bu arada nerelerdesin sen bakim? Arayı açtın:)

Adsız dedi ki...

yanlızlık insanı derviş yapar...

Güllerevurgunum dedi ki...

Tecrübe mi konuştu sayın adsız?

Adsız dedi ki...

kastettiğim yanlızlık tek yaşamak değil, aşkı arıyosun Allah sana aşkı verir mi belki verir ama maşukunu vermez yada şöyle maşukunu verir aşk gider akıl gelir.

esma dedi ki...

hayat yeterince zor ve sıkıcı iken bir de bunu yanlızlıkla taçlandırmanın hiç alemi yok :) haksızmıyım ?

Güllerevurgunum dedi ki...

Haklısın...Şapka çıkartıyorum :)