6 Ekim 2008 Pazartesi

Sahalara Dönme Girişimi


2004 yılı benim profesyonel öğrencilik kariyerimin son yılı olmuştu. Yaptığım iktisat yüksek lisansından devamsızlık nedeniyle atılmam sonuncunda jübilemi yapmak zorunda kaldım ve çok sevdiğim (?) akademik yaşamıma son verdim.

Aslında o yüksek lisans programına girmem de bir mucize eseri olmuştu ve ama girdikten sonra saçma sapan %70 devamlılık kuralına takılıp kaldım. Mecburen çalışmam gerekiyordu ve işe giderken okula gitmem çok mümkün değildi. Hocalar da sağolsun hiç tolere göstermeyip VF yi çaktılar. Halbuki, üniversite lisansında dahi ben haftada en fazla 2 kere okula giderdim ve onda da derslerde uyuduğum için ya atılırdım ya da takip ettiğim dergi ya da kitapları okurdum. Buna rağmen 4 yılda okulu bitirdim çok şükür ki, okulu bitirirken devamsızlık sorununu Anadolu insanının yardım severliği sayesinde aşıyordum. (Benim yerime yoklamalara imza atıyorlardı :P) Gerçi bir keresinde hocalardan biri bu durumu tespit edip bizi disipline verme girişiminde bulundu ama ufak bir uyarı ile yırtmayı başardım :)

Benim hiç öyle "bana biri konuyu anlatsında öğreneyim" diye bir eğilimim olmadı. Hayat felsefem hep "Bir konunun kitabı varsa yaparım !" olmuştur. Ondan dolayı F aldığım tüm derslerin nedeni ya vize/finale uyuduğum için gidemem, ya derslere gitmediğim için sınıfın yerini bulamamam (çok aptalca ama başıma 1den fazla geldi) ya da en büyük ihtimalle notları alacak kimseye ulaşamamış olmam teşkil eder.

Tabii, bu öğrenci profili yüksek lisans hocalarına pek tanıdık değildi ve sıkı bir devam istediler. Aslında gittiğim derslerde de o kadar çok sıkıldım ki benim için tam zaman kaybı oldu. Halbuki vizelerimde ortalama üstü notları aldım zira, kitaplar vardı ve zevkle inekleyebildim. Ama şu an ne yapıp edip atılmamayı çok isterdim. Elimden gelen çok birşey yoktu ama af çıkmasını ya da ALES'e girip başka bir üniversite de yüksek lisansı tamamlamayı gerçekten çok istiyorum.

Dün, geçen yılın ALES sınavını çözdüm. Hamlanmışım bu test konusunda ama yinede sayısalda 80 de 6 yanlış gibi bir performansım var ki bu arada gelen maillere ve telefonlara da aralıklarla cevap vermem gerekti. Sözelde de 7 yanlışla olayı bitirdik. Bakalım maç saatinde ne olacak? :P

Gerçi konuyla alakası yok ama ben bu ALES ve KPSS hadisesini hiç anlamam. Devlet zaten öğrencileri ÖSYS ile seçip kendi okullarına yerleştiriyor ve sonra mezun olanlara bir daha ÖSYS muadili hiç kalitesi olmayan sınav daha yapıyor. Yahu, niye aynı sınavı yapıyorsun? Bari, insanların akademik geçmişlerindeki gelişmeyi tespit edebileceğin bir sınav yap ! Neyse, bu konu sistem sorunu ve 100000 larca kişinin yorum yaptığı bir konuya eğilmeyeceğim.

Velhasıl-ı kelâm: " gâzam mübarek olsun ! "

4 yorum:

e.d dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
fersiz dedi ki...

yüksek lisans hangi konuda olacak peki yine iktisat mı? başarılar bu arada...

Güllerevurgunum dedi ki...

valla eğer af çıkarsa iktisata devam ederim eğer çıkmazsa işletme ya da finans konusunda tekrar başlamak istiyorum.

Kısmet artık ;)

teşekkürler

Üfürükten Prenses dedi ki...

ales de olay hız!
hızlı olup daha çok doğru soru çözebilmek.. bir de y.lisan yapılacak alandan soru yanıtlamak..
başarılar..