8 Mart 2009 Pazar

Trafik Canavarı Aday Adayı (2)


Efendim, şurada değindiğim yeni kariyerim olan trafik canavarlığı konusunda aday adaylığı mertebesinden adaylık mertebesine yükselmiş durumdayım.

Aldığım 8 saatlik dersin ardından bir süredir salladığım araba kiralama planını yerine getirerek bu haftasonunu İstanbul trafiğinde geçirdim. Çok şükür kazanın ve belanın uzak olduğu birkaç gün oldu. İlk gün arabayı otoparktan bile çıkartamadığımı düşünürsek pazar akşam arabayı teslim edeceğim saatteki durumum büyük bir ilerlemenin işareti olsa gerek :)

Peki, bu haftasonu neler öğrendim? Maddeler halinde yazacak olursam;

1- İstanbul'a 7 tepeli şehir demişler ya nedenini öğrendim. Her yeri yokuş. Anam 7 değil 117 tepe var burda. Araba kullanmazken farketmediğim sokakların bile rampa olduğunu gördüm. İnanılmaz bir olaydı. Acemilere resmen düşman bu şehir :)

2- Türk insanının medeniyet denilen kavramdan anladığı hiçbir halt yok. Çok saygısızca ve dikkatsizce araba kullandıkları yetmiyormuş gibi kurallara da uymuyorlar. Adamın biri sahil yolunda 2 şeritli yere arabasını park edip kapıyı açabiliyor mesela. Hadi denyosun, medeniyetsizsin ama canının kıymetini de mi bilmiyorsun be adam!

3- Kornayı icat edenin sülalesine en içten duygularımla selamlarımı iletmem gerektiğini öğrendim. Her halta korna çalan bir güruh var trafikte. Ders alırken korna yediğim çok oldu ama sürerken hiç yemedim. Kimseye de korna çalmadım. Nefret ediyorum. Yalnız, yurdum insanı o kadar terbiyesizki, en ufak şeyde önündekine korna çalıp hem gürültü kirliliğine sebep oluyorlar hem de stres yaratıyorlar.

4- Araba sürmek yağmurlu havalarda ve yoğun saatlerde bir ızdırap resmen. Sol ayaım debraaja basmaktan felç olacak sandım. Araba alınca otomatik almaya karar verdim :)

5- Ama en önemli kararım asla ve asla araba alma çünkü park yeri bulamazsın. Kendime ait bir villam falan olursa o zaman düşünürüm. Günün yarısını park yeri arayarak geçirmekten baygınlık geldi resmen.

Sonuçta, artık bende araba sürebiliyorum ve kafamda uzun zamandır yer eden bu konuyu ortadan kaldırmış olmanın huzur ile sol ayağımın normale dönmesini bekliyorum :)

11 yorum:

Damlo dedi ki...

hayırlı olsun efenim.

Güllerevurgunum dedi ki...

şoför lazım olursa part-time işe çıkabilirim :)

benim de sözüm var dedi ki...

Direksiyona oturunca ağzı bozulanlar kulubüne hoş geldiniz bu biiir. Bizim milletimizin büyük çoğunluğunun ehliyeti kasaptan aldığını anlayanlar cemiyetine hoşgeldiniz, bu ikiiii. Direksiyon başında ya bir de kadın olsaydınız haliniz nice olurdu acep bu üüüüüç.( şapşal şapşal araba kullanıp trafiği felç eden gerzek kokoşları hariç tutuyorum). Bendenizin fikrini sorarsanız vites atmadan araba kullanmanın ne zevki olur ki bu kaçtı unuttum:) selametle.

Damlo dedi ki...

küçük bir şöfer nebahatim ve büyük keyf alıorum sürerken :D:D ben de part time işe başlayabilirim cidden :D:D

Selin dedi ki...

hayırlı olsun bakalım :)

ben hayatım boyunca araba kullanamayacağım sanırım, hiç ışık yok bende :-/

Bu konuda kendime olan güvenim 0 olduğu için ehliyet alma isteğim de yok, olsa fena olmazdı tabi ama ne yapalım :))

Güllerevurgunum dedi ki...

@ allemdurik:

ya ben araba sürmekten hiç keyif almıyorum ki vites atmaktan keyif alayım :) ama diğer klüplerin üyeliğini alındığım için teşekkürler :)

@ eğreltiotu:

aaba kullanmak ızdırap yahu. nasıl keyif alıyorsun anlamadım. Param olursa kendine bayan şöför tutan ilkkişi olurum sırf sen istedin diye merak etme :)

Güllerevurgunum dedi ki...

@ sLn:

bende bu yaşa kadar ısrarla öğrenmedim ama artık ele güne muhtaç olmaktan bıktım ve canıma tak etti. Çok sinir bozucu bir iş bu araba kullanmak. Akıcı trafikte zevkli ama taksim, fatih, merter ve boğaz trafiği adamı kanser ediyor :(

Neyse, sende otomatik araba ile kullanırsın sorun olmaz. ne adamlar araba kullanıyor sen mi kullanmıyacan. bu benim felsefemdi ve bu şekilde öğrendim :D

http dedi ki...

kim ne derse desin araba kullanmak mekanik bir iştir ve kadın, beyin-el-ayak üçlemesini aynı anda kullanma konusunda erkek kadar başarılı değildir... östrojendir işte bunun tek sebebi...

o yüzden hep derim; kadın araba kullanmaz, araba kadını kullanır diye... evet aynen öyle... araba kullanırken hayatla olan tüm ilişiğini keser çünkü kadın...

Güllerevurgunum dedi ki...

hehehe..kadınların araba kullanması cidden belli oluyor. Ben ki, aceminin ta kendisiyim ama kadın kullandı mı anlıyorum. Ders aldığın kişi de söylemişti, kadınlar debriyaj işini kavrıyamıyorlar diye. Otomatik vites çıktı ama o da pek değiştirmedi gidişi :D

Damlo dedi ki...

mimledim seni ama ama bu şalan ütopya. nasıl yani?? çıkmam biloğundan vallaa. allanisss sen bizim her şeyimizsin :Pp

Güllerevurgunum dedi ki...

hehehe...Alanis dünya ahirte bacımdır :)

o benim herşeyim :P