18 Haziran 2008 Çarşamba

Tarafsız Bölge


Lise yıllarımdan beri televizyondaki tartışma programlarını izlerim. Bazılarını düzenli olarak takip ederdim. Gerçi son dönemlerde o kadar sıkı bir takibim söz konusu olmuyor zira, internetten nerdeye tüm gazetelerine arşivleri ile beraber ulaşabiliyorum. İzlediğim çoğu şey sadece tekrar oluyor benim için.

Bununla beraber son birkaç haftadır, Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" adlı programı izliyorum. Ahmet Hakan'ın enteresan geçmişi ve üslubu var. Pek tasvip etmediğim görüşleri de olduğunu ilâve etmeliyim ama yine de renkli bir kişilik kanımca. Sunduğu programı da gayet adil şekilde yönettiğini söylemem gerekiyor. Ayrıca, seçtiği konukların miksinide iyi yapıyor. Mümkün olan her görüşten insanı programına davet ediyor ve davet ettikleri kişiler polemik üstâdlarından ziyade gerçek aydınlar. En azından izlediğim bir kaç programda konukların dialogları ve birbirleri ile olan fikir ayrılıklarını ifade ediş tarzını beğendim.

Konularını ise gündemin üst sıralarında yer alan konulardan seçiyor. Bu da çoğu yüzeysel ele alınan konulara derinlik kazandırmak için güzel bir fırsat yaratıyor.

Sonuç olarak izlemeye devame etmeyi düşünüyorum.

1 yorum:

adige dedi ki...

MERHABA ADİGE ben tam çerkez olmayan birisiyim ne örflerimizi bilirim nede adetlerimizi ama çerkez olmaktan ben ve kardeşlerim gurur duyuyoruz. babam yok çerkezliği bize öğretemedi onunda babası yokmuş o da sadece çerkeziz dermiş ama bütün saygı bağlılık kavramları doğuştan geliyor galiba biz hala çerkeziz diyoruz bu bence öyle kötü ayrımcı bişey değil 1800lü yıllarda kimse isteği ile buraya getirilmemiş ama yerleşip kalmışlar ve benimseyip benimsenmişler sizin gibi. ben bu gün çerkezce ile ilgili bişeyler öğrenmek için açtım bu sayfayı fakat sizin yazdıklarınız beni üzdü. kız alıp vermek konusuna katılmıyorum, dedemde türk kızı ile evlenmiş babamda ve ben bir zaza ile evliyim. ankara ve bingöl birbirlerine uzak, kültürler biraz farklı ama anlaşamayacak kadar değil. çok tanıdığım çerkez var saf kan ve o kadarda kötü değiller(sizin anlattığınız kadar) kendini beğenmişlikte çok değil siz nasıl bir ortamda yaşadınız bilemem ama 5 parmağın bir olmadığını bilirsiniz. ben yarı türk ve yarı çerkez birisiyim hiç öğrenmediğim çerkezliği seviyorum kendimi ayırmadım ve ayırmıyorumda. birde o müzik varya işte onu duyunca içim kıpır kıpır oluyor... siz bir çerkez olarak çerkezlikten utanmayın sandığınız kadar kötü değilniniz. saygılar. bende güllere vurgunum.