28 Haziran 2009 Pazar

Pazartesi Sendromu




Neden pazartesilerinden nefret ediyorum diye düşünüyorum bir süredir. Sonra salakça bir soru olduğunu farkedip düşünmeyi durduruyorum taa ki bir sonraki pazartesiye kadar. Pazartesileri iş yerimdeki halimi yukarıda görmek mümkün.

Ben kendimi bildim bileli pazartesilerden nefret ederim. önceleri okula gitmekten nefret ettirirdi pazartesileri sonra yurda dönüş günü olduğu için ayrı bir nefret uyandırdı içimde bu mel-un gün. Dönem lise dönemiydi...

Sonra üniversite oldu. Vize, quiz, final vb mecburi durumlar hariç hiç bir pazartesi okula gitmedim. Hep haftanın ilk günü salıydı benim için. Ama salı hiç bir "salı sendromu" diye birşey hissetmezdim.

Ve iş hayatı başladı. Geçmiş tüm pazartesilerden daha rezil olan pazartesilerin ardı arkası kesilmez oldu. En güzel pazartesiler hep tatil olanlarıydı zaten.

Neden pazartesilerinden nefret ediyorum? Çünkü ben doğuştan tembel biriyim. Çalışmak benim bünyemem uygun değil. Hele rutin ve mecburiyetten yapmam gereken şeyler olursa (işe gitmek gibi) daha çok alerji oluyorum. Bir gün belki sadece canım istediği için çalışmam mümkün olacak. İşte o zaman hiçbir pazartesi işe gitmeyeceğim.


Demedi deme !!

2 yorum:

erkan bal dedi ki...

aslında tembellik güzel meslektir:)
ben bir pazartesileri sevmem bir de diğer günleri:)

Güllerevurgunum dedi ki...

o zaman sende bizdensin. hayat tembel olunca güzel zaten :)