22 Ağustos 2011 Pazartesi

Hadi Şirinleyelim ...


Bugün Şirinler'in animasyon filmine gittim. Bugün gittim dediğime bakmamak lazım zira, 3 gündür filme gitmek için mükerrer teşebbüslerde bulundum. Ama bir türlü uygun saatlerde yer yokmuş.

3 günlük uğraşım bugün öğlen saatlerinde sonuç verince bugün şirinleme şansım da oldu. Ama bu yazı filmle uzaktan yakından alakalı değil. Yazıma konu olan şey, film salonundaki tek yetişkin erkeğin ben olması ile ilgili.

Hayatım boyunca çizgi film ve animasyonları sevmişimdir. Fırsat buldukça da izlerim. Genellikle de kötü emellerime kuzenlerimi alet ederim ve onları yanımda kamuflaj olarak götürürüm. Zira, sap gibi tek başına animasyona gitmek garip kaçabilir. Ama bu sefer bir türlü yer olmayınca çocukluğumun en güzel çizgi filmlerinden birini yalnız izlemek zorunda kaldım. Acayip bir olay oldu. Çocuklar matinesi gibi bir seans da çocuk kahkaları arasında ilginç bir tecrübe yaşamış oldum. Aslına bakarsan eğlenceliydi de.

Ama anlamadığım birşey var. 80'lerde çocuk olan ve Şirinleri sevdiklerinden emin olduğum hemcinslerim nerelerdeler? Karizmaları çizilmesin diye mi gitmiyorlar bu filme acaba? Valla karizması falan umrumda olmayan biri olarak gittiğime çok memnunum ve ilginç bir tecrübe yaşayarak günü eğlenceli hale getirdim. Yehhhuu...İyi ki şirinlemişim :)

2 yorum:

seyircikoltugu dedi ki...

80lerde çocuk olanlar bence heyecanla ilk haftada gittiler sinemaya, tıpkı benim gibi :) Filmin ilk yarısında 3-4 yaşlarında bir çocuk "Ay çok komik bunlaaaaar" diye bağırarak kahkaha attı. Benim gittiğim seansta çocuklar kadar yetişkinler de çok fazlaydı. Senin şansına öyle denk gelmiş. Ayrıca ben çoğu animasyonu izlemeye çalışıyorum sinemada; üstelik utanmadan ve yanımda çocuk götürmeden :p

Güllerevurgunum dedi ki...

Aslında mantıklı açıklamayı yapmışsın.Zaten sevenler gitmiştir şimdiye kadar. Ama yanıldığın birşey var. Bu tür filmlere kızlar yalnız gitti mi dikkat çekmez ama erkekler çeker. Bu biraz erkekler için durumu zorlaştırıyor. Buna benzer bir durum romantik komediler için de geçerli. Orada da yalnız bir erkek olarak gitmek iyi bir fikir değil. Bu sefer çocukların yerini kızlar alıyor:)