10 Ağustos 2011 Çarşamba

Twitter'ı Anlamak



Ben bu twitter hadisesine çok uzağım. Ne işe yaradığını ve kimlerin bu amaçtan yararlandığını anlamaktan da acizim.

Bir insan her düşündüğünü twitlemek (bu kelime de yeni çıktı) gibi alışkanlığı neden edinir ki? Hadi düşündüğü neyse, yediğini, içtiğini, konuştuğunu, gezdiğini de 1 cümle ile yazma gereği duymanın altında ki psikolojiyi merak ediyorum. İfşaat ne zamandan beri bizim hayatımızın bir parçası oldu acaba?

Mesaj kaygısı olan insanların ya da direkt olarak çenesi düşüklerin hizmetine açılmış bir icat olarak da yaftalıyorum kendisini. Tabii eğer ünlü biriysen, bir kanaat önderiyesen, bir politikacıysan ve düşündüklerin/yaptıkların kalabalıkların ilgilisini çekiyorsa anlarım bu aleti kullanmayı ama sıradan yurdum insanı iken vırt zırt twitlemeyi anlamam mümkün görünmüyor.

Tabii bir de takipçi olma durumu var. Birbirlerini takip eden twitırcıların da sürü halinde takılmaları da yeni sanal sosyal güdü olsa gerek. Şiddetle kınıyorum.

En iğrenç şeylerden biri de sevgililerin birbirinlerine yazı yazmaları. Resmen mide bulandırıcı. Vik vik sevgi pıtırcığı modunda tweetler böğğğ getiriyor insana.

Ben de twitter açıp kahrolsun bütün twitçiler mi yazsam?

6 yorum:

seyircikoltugu dedi ki...

Yazdığın şeyler Facebook için de geçerli; sadece Twitter'a yüklenmek doğru değil sanırım. Facebook ya da Twitter bağımlısı değilim ama eğer bu yönlerinden rahatsızsan her ikisini de suçlamak gerekir :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Aslında feysbuk'u da bu yazının konusu yapacaktım ama sonra arada ciddi fark olduğunu gördüm. onun için yapacağım eleştiriler farklı olacak.

Feysçilerin de bir kısmı twitter gibi onun bunun duvarına yazı yazıyorlar ama en azından başka yararları var gibi feysin. Ondan tamamen mahkum etmedim feysi.

seyircikoltugu dedi ki...

Twitter'ın aksine Facebook'un özel hayatı daha da teşhir ettiğini düşünüyorum. İnsanlar tatile gidiyor, evleniyor, çalışıyor ve bunlarla ilgili bir sürü fotoğraf albümü yapıp koyuyor. Bir uygulama ile sürekli nerede olduklarını otomatik olarak işaretliyorlar. Hatta daha fazla dayanamayıp zaman zaman kapatmayı bile düşündürüyorlar. Twitter'da en azından fotoğraf albümleri, uzun uzun mesajlar, nerede olduğunu sürekli işaretleyen uygulamak yok (henüz).

Güllerevurgunum dedi ki...

Teşhir etmeye imkan açısından haklısın ama en azından insanlarla irtibat kurmana vesile bir şey feys. ayrıca feys varken twitter ne ?? gerekvar mı?

seyircikoltugu dedi ki...

İnsanlarla irtibat kurmak için facebook? Ben bu noktada susuyorum o zaman :)

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

artık herkes ünlü bir düşünür :)