29 Eylül 2008 Pazartesi

Bayram Kokusu


Hayatta küçücük zevklerim vardır. Bu zevklerden belki de en güzeli bayram sabahlarındaki atmosferden aldığım zevktir.

Bayramlar benim için sabah namazı ve akabinde de bayram namazı ile başlar. Bayram namazları belki de yaşanabilecek en uhrevi ortamdır ve sadece (ve sadece) bu ortamda insanlarla olan güven problemim ortadan kalkar ve aynı şeyleri hissettiğine inandığım kişilerle olduğumu düşünürüm.


Allah-u Ekber, Allah-u Ekber, La İlahe İllalah

Allah-u ekber, Allah-u Ekber, Ve Lillahil Hamd

bu cümlelerle birlikte ruhuma huzur çöker. Okyanusdaki bir damla gibi hissederim adeta.

Tabii, sonrasında annemin hazırladığı kahvaltı vardır. Her bayram hiç aksatmadan yaptığı hamur kızartması eşliğinde yaptığımız bu kahvaltı özellikle ramazan bayramlarında anlamlıdır, zira bir aydır ilkkez kahvaltı yapılmaktadır. Sabahları çay içebilmenin verdiği keyifle Allah'a bir kez daha şükrederim: bana verdiği tüm nimetler için.

Ama bayramların benim için en karakteristik özelliği sabahları başlayan ve gün eskiyene kadar devam eden bayram kokusudur. Bu nasıl bir kokudur bilmiyorum. Belki de hiç böyle bir koku yoktur ve benim yanılgımdır. Ama bu koku benim içime umut dolduran, neşelendiren ve bitmesini istemediğim tüm güzelliklerin adeta temsilcisidir.

Bunları yazarken bile doya doya içime çektiğim bu koku sanırım benim için ölümüme kadar hep özlemle bekleyeceğim ve geldiğinde "bayram" edeceğim yegâne şeydir.

5 yorum:

Selin dedi ki...

"aynı şeyleri hissettiğine inandığım kişilerle olduğumu düşünürüm."

benim de çok önem verdiğim ve çok sevdiğim bir histir, son zamanlarda fazla yaşayamamaktan ileri geliyor herhalde bu derece önem veriyor oluşum. zaman geçiyor, insanlar değişiyor, değerler yok olup gidiyor vs.

okulun ilk gününün nasıl koktuğunu anlatmaya çalışmış bir insan olarak iyi anladığımı sanıyorum anlatmak istediğin şeyi. dilerim hayatın boyunca hep aynı heyecanla beklersin o kokuyu ve her bayramı aynı güzellikte yaşarsın. (bayram günleri dileklerde bulunmayı çok seviyorum galiba :) )

Güllerevurgunum dedi ki...

Güzel dileklerin için teşekkürler ve bil mukabele. Çok anlamlıydı ...

e.d dedi ki...

bir zaman dilimine has bir koku :D bunu duymak çok hoşuma gidiyor, aynı şekilde benzer hisleri başkasının da yaşadığını bilmek güzel...iyi bayramlar :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Sanada iyi bayramlar :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

bence çok daha sık yazmalısın..
hergün mesela ben seni okumaktan keyif alacağım..