23 Eylül 2008 Salı

WAFFLE ile İlgili Gereksiz 1 Gönderi


İstanbul saati ile iftara sayılı zaman var. (Zaman sayılı olur mu? ) Ben final count down olayına girmiş canı acayip şekilde WAFFLE çeken bir mü'minim.


Arkadaşla biraz önce yaptığımız iftar geyiğinin sonu neden bilmiyorum WAFFLE a bağlandı.


Şimdi WAFFLE deyip geçmemek lazım. Bence, WAFFLE kutsal bir yiyecek. Çünkü, diğer kutsal yiyeceklerle birleşerek voltranı oluşturuyor. Ekmek (tatlı bişi ama tam tarif edemiyorum), modern zamanların en büyük icadı olan çikolata, burjuva meyvesi kivi, egzotik esintiler taşıyan muz, yurdum meyvesi çilek ve daha niceleri...


Tabii WAFFLE, Türkçeye amerikancadan geçmiş bir kelime (Zaten W içeren Türkçe kelime olmaz). Anlamı hakkında en küçük bir fikrim yok. Umurumda değil. Şu an tek umurumda olan sıcak WAFFLE ekmeğinin, beyaz ve siyah çikolataya buluştuğu o muazzam lezzet.


Ayrıca WAFFLE nerede yenir sorusunun cevabını bulmak gerekiyor. Benim en büyük favorim Bebek'te ki WAFFLE cı. Tam öğrenci işi salaş bir WAFFLE cı vardır orada. Adını unuttum ama sık sık ziyaret ederdik öğrenciyken. Yıllardır gitmediğim için sahibi çok üzgündür eminim :( Ama kısa zamanda söz veriyorum WAFFLE'cı abi. Gelicemmmmmmm.


Bu günlerde ise favorim, İstanbul'un yeni con con avm si olan Capacity. WAFFLE House diye bir yer var orada. Amanınnn...böle bir tad olmaz. 7 ytl gibi bir fiyatla sizi kazıklıyor olmasına rağmen her kuruşu helal olsun.


Yurdumda daha fazla güzel WAFFLE yapan girişimcilerin olması umudu ile bu gereksiz gönderiyi de sonlandırıyorum (NOKTA)

17 yorum:

Selin dedi ki...

Waffle dünyanın en muhteşem yiyecekleri arasında ilk 10'a girer, ilk 5'e girer ve hatta ilk 3'e bile girer :) (listeyi ben yapıyorsam tabi)
tad olarak ne kadar iyi olduğu tartışılır ama Ortaköy'de denize karşı oturup waffle yemenin keyfi bambaşkadır ;) Dört bir yanına çikolata bulaşır ama olsun :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Yaaa WAFFLE'ın en büyük dezavantajı bu yeme olayıdır. Asla hoşlandığın birinin olduğu ortamda yememek lazım. Yiyenleri gördüm maymun oldular :))

benim için ilk üç yok. Kuvvetler ayrılığı ilkesi gereğince Dondurma-WAFFLE ve şöbiyeti eş kategorilerde değerlendiriyorum :P
1si hepsi için hepsi 1i için.

Selin dedi ki...

hoşlandığın kişinin yanında yenmemesi gereken yiyecekler arasında da ilk sıralara oynar waffle benim için :) hoşlanılan kişi uzun zamandır erkek arkadaş sıfatına sahip olsa da umursanmaz, onun yanında yenmemelidir :)

kalabalık bir grupla ortaköye gidilir, esas oğlan mekandadır, sLn kişisi waffle için ölse de onun önünde çikolatalı bir yüzle dolaşmamak için yemez, grubun bir kısmı acıkır, sLn acıkmayan kısımdadır, "aa siz gidin biz burda takılırız" denir esas oğlana, esas oğlan gider, sLn fırsattan istifade ederek hemen wafflecıya atar kendini, hızla yer, bütün kanıtları temizler, gece huzur içinde devam eder :)
bu da böyle bir anımdır :)

Güllerevurgunum dedi ki...

hahaha...benim şahit olduğum olayın sonu mutlu bitmedi. :P

Esas oğlanın karizmasının aldığı hasar halen tamir edilememiş deniyor :))

Selin dedi ki...

esas oğlanın önlemlerini alması gerekiyordu önceden :)) daha önce bu konuşmayı yaptığımız bütün insanlar bu durumun rahatsız edici olmadığını söylüyor ama ne bileyim ben huzursuz oluyorum :D bahsi geçen kim olursa olsun görmesinler o halde beni :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Valla bu konuşmayı ilkkez seninle yapan biri olarak, alacak önlemleri de senle müzakere etmem gerekiyor sanırım.

hani olurda benimde başıma böyle birşey gelir diye :P

Selin dedi ki...

kız/erkek arkadaşla birlikteyken yenmemesi gerekenler listesi yapmaya niyetlendim bir ara, özellikle birlikte geçirilen ilk zamanlar için gerekli bir liste bu, herkes için olmasa da benim gibiler için gerekli :) ama sonra baktım ekşisözlükte yapılmışı var, hevesim kırıldı :(

Güllerevurgunum dedi ki...

yok yaaa..oturup onunda mı listesini yapmışlar !!..höhhh diyecem artık izninle :P

ama ii ki sende bir alternatif liste yapmamışsın. tekrara girerdin de orjinalliğin zedelenirdi :)

Selin dedi ki...

içerik olarak aşağı yukarı aynı benim hayalimdeki listeyle:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=yerken+insani+maymun+eden+yiyecekler&kw=&a=&all=&v=&p=1

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=sevgilinin+yaninda+yenmesi+zor+yemekler

bu saatten sonra bu listeleri yapmanın anlamı kalmadı, yeni şeyler bulmalıyım :(

Güllerevurgunum dedi ki...

tam da ekşide bunu arıyordum:))

yaa şimdi senin yüzünden saatlerce ekşide kalıcam. Halbuki kendime yasaklamıştım. "Artık ekşiyi hayatımdan çıkarıyorum" diye bir kararım vardı :(

Ama takdir ettim türk gençliğini. Ata'm dandik bir nesle bu ülkeyi emanet etmemiş. Ekşi sözlüğü yapan bir nesil dandik olamaz ;)

Selin dedi ki...

bilseydim bu kötülüğü yapmazdım :(

Güllerevurgunum dedi ki...

üzülme. kendi tercihlerimin sonuçlarına katlanmasını da bilirim. :)) kaderimde bu geceyi ekşide geçirmek varmış :P

Üfürükten Prenses dedi ki...

hiç yemedim ve hiç de merak etmedim desem..
ve tatlı manyağı olduğumuda eklesem..
ortaköydeki o malzemelere bakar bakar.. yine de kumpir alırım..kumpirden sonrada canım hiçbişey istemez zaten..
ama sevgilinin yanında yenmeyecek yiyeceklere bir ekleyeceğim var :P
simit!!! :P

Güllerevurgunum dedi ki...

Tatlı manyağı olduğundan şüphelendim leydim :)

Bir insan hem WAFFLE merak etmeyip hem de de tatlı manyağı olamaz. Olsa olsa tatlı sever, tatlı sempatizanı falan olabilir ;)

plasebo dedi ki...

çok iyi ya, çok beğendim ben bu yazıyı ve bloğu. hattabi ara ulan ben mi yazdım yoksa bunu diye şüpheye bile düştüm...

Güllerevurgunum dedi ki...

sen mi yazdın yoksa? Bilsem alıntı yaptığımı belirtirdim. Bende şimdi okudum yazıyı tekrar ve takdir ettim kendimi ama boşaymış bu takdir anlaşılan :P

plasebo dedi ki...

takdir yerinde, ama ben takdir edilecek bir yazı olduğu için değil, tamamıyla duygularıma tercüman olduğu için faili ben miyim diye düşündüm:)
yanlış anlaşılmasın, amacım ben böyle güzel bloglar yazarım mesajı vermek değildi, (biz de karalıyoruz bişeyler kendi çapımızda o ayrı:P).
tekrar takdir eder, başarıarının devamını dilerim:)