10 Eylül 2008 Çarşamba

Anı Yaşa ...


Yaa bu uzun uzadıya plan program yapma, hedef belirleme vb. ameliyeleri artık bırakıyorum. Yeni felsefem SEIZE THE MOMENT ! (anı yaşa!) Bakıyorum, hayat çok değişken. Stabilzasyon yapıcam derken ömür geçiyor. Zaten benim kaderimi çizen o uğursuz ÖYS sınavından beride ne plan yaparsam yapayım alakasız noktalarda iş bitiyor. Kendimi hırpalayıp moral bozmayacağım artık.

Hayal kırıklıklarımı geride bırakıyorum ve önüme bakıcam. Neticede, (felsefe yapacak olursam) varlık sebebimizin kendi isteklerimizi yapmak değil Yaradanın isteklerini yapmak diye düşünüyorum. Tabii, bu yorumu ramazan atmosferinden etkilenerek mi yapıyorum tam emin değilim ama sonuçta böyle olduğunu düşünmek rahatlatıyor beni. Bazı şeylerin elimde olmadığına inanmak ve herşeyi kontrol etmeyi bırakmak ruhumu ve zihnimi ızdıraplardan kurtarır diye umuyorum.

Peki yeni dönemde ne yapacağım?

Valla hiç bir planım yok aslında. İlk aklıma gelen birkaç şey;

İtalyanca ya kaldığım yerden devam ederim...

Briç sezonu da açılıyor çok şükür...Turnuvalara katılırım...

Daha çok sinemeya gidip elimde birikitirdiğim filmleri izleyeceğim...Hatta LOST u gündemime bile alabilirim...Esaretin bedeli ve Forest gump ı 83 kere daha izlicem...

Tarih ve sosyoloji kitapları almaya devam edeceğim...Kafa beyni kalmayana kadar okuyup sonra da okuduklarımı unutacağım...

Canımın istemediği halde arkadaşlarla takılmayı bırakacağım. Sırf insanların kendilerini daha iyi hissetmesi için zevk almadığım konuşmaları bırakıyorum...Sadece iyi geyik yaptığım insanlarla takılıcam...

Londra'ya, Dubai'ye ve Prag'a gitmek için kendime yol arkadaşı bulmaya çalışacağım...

Daha çok tefekkür ve tasavvufa yöneleceğim...Belki de insan-ı kamil bile olurum...

CNBC-e de ki yeni dizilere bakıcam...How I met your mother ile ilgili facebook'a yorumlar yapıcam...Heroes ile ilgili gerizekalı testleri yapıp hangi hero olduğumu keşfedicem...Prison Break'teki adamların kaçış planlarına hayran olucam...Terminator, Battle Star Galactica gibi gerzek bilim kurguların saatlerinde nefret cnbce yi kapatacam...

Lig keyifli olursa LİG TV ye abone olucam...FB forması ile maçları izlicem...

Daha az Football Manager oynayacam...

Fitness'a gitsem mi diye düşünüp sonra tekrar vazgeçicem...Arkadaşların halı saha maçı organizasyonlarına iştirak edecem hatta ben organizasyon yapıcam...

Sürekli işimi değiştirmeye çalışıcam ve daha çok para veren yere geçicem...

Bütün bunları yaparken de aşık olabileceğim birini bulmayı hayal edeceğim...

7 yorum:

Selin dedi ki...

Belirli aralıklarla kendine listeler hazırlayıp listedeki planların hiçbirini uygulamayan bir insan olarak uygulayabilenlere büyük saygı duyuyorum.
Esaretin bedeli ve forrest gump bana izler izlemez "tekrar ne zaman izlesem" diye düşündürten filmlerden ikisi, galiba bu konuda yalnız değilim. Gerçi epey uzun bir film listem var bu konuda.
Neyse, demek istediğim şudur ki liste yapmak güzeldir, uygulayabilmek daha güzeldir :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Ben bunları listelemekten özellikle kaçınıyorum. Yapamadığım zaman mutsuz oluyorum ve kendimi suçluyorum. Ondan sadece rastgele yazdım. Ayrıca ben hiç listesindekileri yapan biri görmedim. Görsem kendilerini takdir edicem ve örnek alıcam:)

Forest gump ve Esaretin bedeli 2 şahaser ve ben onlarsız yapamam. Tabii benim de ara ara izlemekten keyif aldığım tekrarlar var ama bu 2si olmadan asla olmaz.

Netice de "life is a box of chocolate" :)
ya da
"Brook was here"
gibi replikleri unutabilmek mümkün değil?

Seninde bu bunları sevmen ne güzel ! :)

fersiz dedi ki...

ben de biraz önce tam tersi uzun vadeli planlara dalmış ...sanırım uzun ve ya yakın bu tarz planlara ihtiyaç var yapsak da yapmasak da...insanı canlı tutuyor neticede..umarım başarırsın..başarırız:)

Güllerevurgunum dedi ki...

Plan yapmak gerekir tabii. Nereye gideceğini bilmeyen gemi gibi bir hayatın olmasını istemiyorsan tabii. Ama benim derdim planlarımın esiri olmaktı. Artık bu tür bir handikapım olsun istemiyorum. Plan yapıcam ama bunun olması için kendimi hırpalamayacağım. Zira çok fazla bilinmeyen var ve planlarının başarıya ulaşması mucizelere kalıyor. En azından benim için. Daha mikro planlarım olacak artık.

Umarım dediğin gibi başarırız. Başardığımızda İSTİKLAL'de parti veririz :P

Adsız dedi ki...

carpe diem...bunu düşünmek bile iyi bi başlangıç olabiliyo bazen.ve lost izlemeyi şiddetle tavsiye ederim.bende yıllarca izlemedim çok fazla popüler diye ama izleyince 4 sezonu birden sebebini anladm.ve karar vermek iyidir ya hepsi uygulanmasa bile.hayatta başarılar dilerim :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Bende üzerimdeki mahalle baskısına uzun süre dayandım ama sanırım bayram tatilinden itibaren yoğun bir LOST programı uygulayacağım kendime. Herkesin izlediği ya da okuduğu ayağa düşen şeyleri hiç tercih etmem ama milletin 2 lafından biri LOST olunca birazda mecburiyet oldu :)

Bakalım umarım eğlenceli birşeydir de harcayacağım zamana değer.

kırmızılı dedi ki...

mecburiyet düşünüyosan izlemeye değmez derim.ben sadece merak ettiğim için izledim.yani bişeyi herkes yapıyo diye yapmak oldukça saçma geliyo bana.benim düşüncem bikaç sitesine gir lost u incele ne varmış ne yokmuş diye ondn sonra cazip gelirse izle :)mahalle baskısı seni yıldırmasın yani,özgür kararlarına devam et ;)