16 Eylül 2008 Salı

Zodiac'ın Laneti


Bu günlerde sık sık blogger'a düşer oldum. Sanırım yapacak işlerimin azalması ve ramazan rehavetinin birleşmesi bu etkiyi yaratıyor. Tabii en kötüsü ve etkilisi can sıkıntısı. Gariptir ki, ömrün kısalığından şikayet ettiğimiz gibi canımızında sıkılmasında da şikayet edebiliyoruz. Bu insan oğlu garip bir yaratık vesselam ...


Konuma geçiyorum.


Şimdi zodiac denen hadise bildiğimiz burçların anglo-sakson dilinde ki ifadesi. Benim de her yaradılan gibi bir burcum var ve o burcun adı: BAŞAK. Burçlarla ilgilenmekten hoşlanan biriyim. (Hayır ! bu beni gay yapmıyor. Cinsel tercihlerim konusunda da kafa karışıklığı yaşamıyorum :P) Burç olaylarının fal kısmının saçma sapan olduğuna dair hiç kuşkum yok. Ama insanın karakterini etkileyen kısmına inanıyorum. Bilemsel olarak şöyle bir açıklama da getiriliyor bu hadiseye. İnsan vücudu %70 oranında su ve su katkılı biolojik etmenlerden oluşuyor. Ayrıca dünyada ayın çekim etkisi dolayısıyla yüzeyindeki sularda gel-git gibi muazzam bir hadise cereyan ediyor. Yeryüzündeki suları etkileyen bu hadisenin insanın etkilememesi bence imkansız. Zodiac'ta işte tam olarak ayın hareketlerini baz alır zaten. Tabii ki bu da tesadüf olamaz.


Hani insanın dünyaya geliş gayesi imtihanmış ya, Allah beni dünyaya bir Türk başak burcu erkeği olarak göndererek imtihan ediyor sanıyorum. Ne kadar büyük bir imtihandır bu !!


Burcumun özelliklerini taşıyan biriyim maalesef. Sinir bozucu derecede ayrıntıcıyım mesela. Önümdeki ormanı görmem ama bir ağaca takılırım. Sonra hep kötümserim. Gerçi bu burçtan değil sanırım :) Yüksek performansla delice çalışmayı severim ama etrafımdan da bana ayak uydurmalarını beklerim. Bu onlara haksızlık olsa bile. Temizlik takıntımı anlatmadan geçemeyeceğim. Bir insan hem Türkiye'de yaşayıp hem de hijyene takarsa başına başka bela almasına gerek olmaz zaten. En güzelini en sona bıraktım. Feci halde mızmızım. Herşeyi eleştiririm. Bıdı bıdı etmeden duramam...Neyseki, insanları oldukları gibi kabul edebiliyorum ve hiç olmassa burdan yırttım.

İyi özelliklerim de var birkaç tane ama kötü özelliklerimi düşününce bahsetmeye değer bulmuyorum.

Her burcun bir özelliği vardır. Ben hep burçları 3e ayırmışımdır. Eril burçlar, dişi burçlar ve gereksiz burçlar.


Eril burçlar: Aslan,Oğlak ve biraz da Kova

Dişi burçlar: Yengeç ve Başak.

Gereksiz burçlar: Diğerleri


Bu klasmanı yaparken kriterim, bu burçlara sahip kişilerin cinsiyetleri ile onların cinsiyetlerinden gelen random özelliklerin uyuştuğuna inanmam. Yani, erkek biri eril bir burçtan olursa ya da bir kadın dişi bir burca sahipse daha iyi bir karakter bütünlüğü sağlayabilir bence. Bu subjektif bir değerlendirme belki ama şu ana kadar oldukça tutarlı bir klasman oldu benim için. Çok az olarka yanıldım bu konuda.


İnsanın değiştiremeyeceği bir özellik bu burç hikayesi ama hiç olmassa yükselen burçla 2. bir şans verilmiş :)


Çok şükür.......

12 yorum:

Selin dedi ki...

yükselen burçla 2. bir şans verilmiş ama benim gibi ikisi aynı olanlar ne yapacak :) ikisinin de oğlak olması ve bu bünyenin burcun tüm özelliklerini üzerinde taşıması beni ne kadar sinir bozucu yapıyor anlatmama imkan yok :) gerçi bazı yerlerde oğlak bazı yerlerde yay olarak çıkıyor yükselenim. ben yay olmasını tercih ediyorum. birinin oğlak olması bana yeter :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Senin tek şansızlığın (benim teorime göre tabii ki) eril bir burca sahip olman. Bu biraz çelişik. yoksa eğer ikiside oğlak ise süper bir hadise. Tutarlı bir karakter olabilirsin :)

Benim tercih şansım olsa Aslan veya Oğlak olurdum mesela.

Belki de sende başak olmak isterdin . Garanti ediyorum yay olmaktan iyidir:P

Selin dedi ki...

benim oğlak olmakla ilgili bir sıkıntım yok ama ben çevremdekilere üzülüyorum :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Bir anlamı var mı bilmiyorum ama Oğlak olman benim için gayet güzel birşey. Bir yay, balıktan ya da teraziden bu tür blog beklenemez. Onlar hep emo şeyler ve depresyondalar. Yaratıcı olacaz diye kasarlar. Sen meramını gayet analitik olarak ifade ediyorsun ve bu bence tercih sebebi :)

e.d dedi ki...

''Bilemsel olarak şöyle bir açıklama da getiriliyor bu hadiseye. İnsan vücudu %70 oranında su ve su katkılı biolojik etmenlerden oluşuyor. Ayrıca dünyada ayın çekim etkisi dolayısıyla yüzeyindeki sularda gel-git gibi muazzam bir hadise cereyan ediyor. Yeryüzündeki suları etkileyen bu hadisenin insanın etkilememesi bence imkansız.''

vardır bir sebebi derken hiç bu kısmını görmemiştim. Gördüğüm iyi oldu, 'tesadüf değil' deme sebebi
:)

Selin dedi ki...

oğlak olmanın çok güzel tarafları var, ben seviyorum ama bazen bu burcun verdiği bazı özellikler beni sinir bozucu bir insan yapıyor, onun da farkındayım :) her şeyi burçlara bağlamak ne kadar doğru onu da bilmiyorum tabi :) ama bir de şu var seçme şansım olsaydı yine seçeceğim 2-3 burç arasında olurdu oğlak ;)

kırmızılı dedi ki...

gereksiz bi burçta doğduğumuda öğrenmiş oldum böylece :) burcum kadar gereksiz olmadığımı ümit ediyorum bende neyleyim başka...
:)

Wilwarin dedi ki...

Teşekkür ederim..Bloğuma geldiğin ve okuduun için =) Çok acımasızca eleştirmişsin ama bence burcumus güsel bir burç.Ayrıca karamsar olman senin kendi lanetliğin olsa gerek bende hiçte öyle bişe yok =) Aksine..Ayrıntılara takıldığımıs için mutlu olucak daha fasla şey bulabiliyorus..Yazın çok güsel ve sürükleyici,ellerine saalık..

Adsız dedi ki...

bu kadar acımasız olma bence başak burcu erkeği olmak kovadan iyi. kova,yay ve ikizler bu burçları uzaktan sevmek gerek:))
ben yengeç burcuyum ve burcumu seviyorum, ama seçme şansım olsaydı başak bayanı olmak isterdim sanırım.

eskici dedi ki...

Teraziyi neden sevmediğinizi anlayamadım, Teraziler de iyidir adaletlidir, hoşgörülüdür, barışçıdır...:)

Güllerevurgunum dedi ki...

Teraziler beni sever genelde:) Benim bir garazim yok kendilerine.

eskici dedi ki...

Teraziler zaten herkesi sever onda bir problem yok;)))