21 Ocak 2009 Çarşamba

Avatar


Bu günlerde iş yoğunluğunun düşmesi neticesinde iş yerinde ıvır zıvır şeylere ayıracak zamanım oluyor ve bu ıvır zıvır şeylerin başında Avatar geliyor.

Avatar nedir ki? sorusunu gelecekte kendime sormamak için bir açıklama yapsam iyi olacak. Avatar bir çizgi dizi kahramanı. Bu kahraman antik Hint felsefesinden esinlenilmiş olduğunu zannediyorum zira reenkarne olan bir zat-ı muhterem. Dünya ile ruhlar alemi arası irtibaı sağlayan müthiş güçleri olan bir kahraman.

Antik dönemlerde dünyanın oluştuğu düşünülen 4 temel elementi (Hava, su, toprak ve ateş) de kontrol edip bükebilen biri. Bu çizgi dizi ateş ulusunun diğer uluslara saldırması ile ilgili ve Avatar'ın görevi de bütün elementlerinin bükülmesini öğrenip ateş ulusunu durdurmak.

Yalnız bu animasyonda 2 unsur çok hoşuma gidiyor. İlki, süreklilik arz eden kurgu. Müthiş ayrıntılı öğelerle birleştirilmiş bir konu var. Diğer ise, Katara'yı seslendiren kişi. Kim olduğunu bilmiyorum ama böyle bir sesi olan birine rahatlıkla aşık olabilirim. Hatta oldum bile :S

Neyse şu 2. sezon ortalarındayım ama gayet keyifle izlenilebilen bir çizgi dizi. Bir ara DVD ye aktarayımda ilerde tekrar bakarım çünkü bu klasik olacak bir kalitede yapım.

Hiç yorum yok: