6 Ocak 2009 Salı

Her Türk Asker Doğar


Biraz önce hayattaki en eski arkadaşımı askere uğurladık. Alelacele olarak askere çağrılan arkadaş ile beraber askere gitmeyen benim jenerasyonumdan tanığım kimse kalmamış oldu.

Her asker uğurlama da yaşanan hödüklükler ve kroluklar olmadı bu sefer. Alelacele bir operasyon olduğundan birliğe teslim için sadece 1 günü vardı ve organizasyon için zaman kalmadı çok şükür. Altı okka ve konvoy olmadı yani :)

Bununla beraber, yol dönüşü ben yine kendi iç dünyama yolculuğa başladım. Bu askerliğin ne kadar gereksiz bir yapılanma olduğundan tut, arkadışımın geçireceği uzun ve zorlu döneme kadar bir çok şey aklıma geldi.

Mutsuzum yine. Bu ülke de olmaktan mutsuzluk duymamın nedenleri tek tek gün yüzüne çıktı. İstemiyorum sevdiklerimin askere gitmesini. Hayatlarında büyük bir boşluk bırakmalarını, döndüklerinde bir sürü gereksiz askerlik anılarının olmasını da istemiyorum.

İşsiz güçsüz bir sürü adam sokaklarda dolaşıyorken bu ülkeye vergi veren, geleceği olan ve devlete dert olmayan adamları niye askere alırlar ki? Alın işsiz güçsüzleri askere, çakallıktan kurtulsunlar, bir meslek sahibi olsunlar ve gerekirse de ölsünler. Varlıkları bir yarar sağlamıyor, ölümleri bir işe yarasın.

2 yorum:

Üfürükten Prenses dedi ki...

erkek arkadaşım askere gitmeden önce iyi bir işe ve en önemlisi bir neşeye sahipti..

şimdi ne neşesi ne bir işi var.. 1 yıl askerlik yaptı 10 yıllık etkisi oldu..

gerekirse hepimizin asker olabileceği aşikar ama sokak başlarında toplaşan o zibidileri alsalar 4 yıl askerlik yaptırsalar döndüklerinde adam olurlar belki..

haklısın..

Güllerevurgunum dedi ki...

Askere giden her genç türk erkeğinde büyük tramvalar meydana geliyor ve hayatları altüst oluyor. Umarım erkek arkadaşında bir an önce bu durumu atlatır.

Benimle aynı fikre sahip henüz yeterince insan yok ama bir gün bu konuda da değişiklik olacak bu ülkede. Sadece umarım çabuk olur ve mevzu tabu bir mesele olmaktan çıkar

Büyük bir kaynak israfıdır Türk ordusunun mevcut hali ama değiştirmeye henüz kimsenin cesareti yok. Umarım büyük bir hezimete uğramadan gerekli değişiklikler yapılır.